GP Καναδά: Ποινές για Hulkenberg και Sainz, αλλάζει το grid


Οι παραβάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι Nico Hulkenberg και Carlos Sainz στις κατατακτήριες του Καναδικού GP είχαν συνέπειες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 18/6/2023

Οι παραμυθένιες κατατακτήριες του Nico Hulkenberg και της Haas μετατράπηκαν σε εφιάλτη λίγες ώρες μετά το πέρας τους, καθώς κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες για πιθανή παραβίαση υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός οδηγός ολοκλήρωσε τον γύρο που τον έφερε 2ο στο Q3 τη στιγμή που βγήκε η κόκκινη σημαία για την έξοδο και ακινητοποίηση του Oscar Piastri στη Στροφή 8.

Ωστόσο, αντί να επιβραδύνει, ο ίδιος ξεκίνησε αμέσως νέο γρήγορο γύρο, και μέχρι να δει ότι βγήκε η σημαία, δεν πρόλαβε να μειώσει αρκετά την ταχύτητά του για να μείνει κάτω από το ορισμένο από τη FIA χρονικό όριο για τη συμπλήρωση ενός γύρου σε τέτοιες συνθήκες.

Ως εκ τούτου, τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις ποινή για το grid του αγώνα (Κυριακή, 21:00), και θα εκκινήσει από την 5η θέση.

Αντίστοιχη ποινή δέχθηκε κι ο Carlos Sainz. Ο Ισπανός βρέθηκε να παρεμποδίζει δύο διαφορετικούς οδηγούς σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, όμως τιμωρήθηκε μόνο για το συμβάν με τον Pierre Gasly, κι έτσι ξεκινά 11ος.

Για τον ίδιο λόγο και με την ίδια ποινή τιμωρήθηκαν οι Yuki Tsunoda και Lance Stroll.